Mörk chokladmousse! mums... oktober 2011-10-20

Nu har jag bakat chokladmousse på mörk choklad. jag har faktiskt redan provsmakat och det smakade mums.

Receptet lyder:

12 personer

300g mörkchoklad
2 dl kesella
2 ägg
4 dl grädde

Smält cokladen i vattenbad occh vispa grädde. vispa ägg och häll i den smälta chokladen och fortsätt vispa. Ta i kesella och vispa, ta sist i grädden och vispa tills allt är blandat. Häll upp i glas och låt stå i kyl i en timme, servera och njut!


Kål och ljung utomhus! oktober 2011-10-11

Igår planterade jag och min mamma kål och ljung bland annat i krukorna. Det blev en höstig och fin blandning av vitt och lila. Nu står hösten på glänt...


Murgröna på alla sätt och vis! oktober 2011-10-11-06

Nu har jag tagit in årets murgröna och pyntat med på bord, tavlor och ljusfat.


Grått är färgen i höst! september 2011-09-29

Nu har jag bytt ut detaljer och möblerat om lite i mitt storarum. Färgen jag valde att använda var grått mestadels och vitt med inslag av silver. För att det ska bli höstigt och mysigt har jag mycket ljus , kuddar och filter. På bilderna nedan visar jag lite olika delar och möbler av rummet.


Mysigt i höst! september 2011-09-25

Här i hönet har jag nu planterat en bollkryss med färgen plommon. Jag har en svart smidestol med filt och kudde på . Här kan jag sitta och dricka te när hösten nu kommer! Mina ljuslyktor har olika storlekar och former men alla har samma färg och det gör att det ser enhetligt ut. Mysigt att svepa en filt om sig!


En rosa dröm! september 2011-09-19

Nu har jag ändrat min inredning i ett av mina rum. Jag har tagit in fler kuddar och alla i olika rosa nyanser för att göra det "höstigare" och mysigare. Vid ftändan ahr jag lagt ett rosa lapptäcke och upp till två lappkuddar i samma mönster, tillsammans med många fler. Tavlorna ovanför sängen är tre lika med en rosa ros som jag själv har fotat. Som en rosa himmelsk dröm!


Rosa detaljer! september 2011-09-16

Även här har jag staplat böcker på hög, men denna gången är de rosa. Mitt hjätformade ljusfat har en chabby chic stil, som jag är väldigt glad för. Denna virkade lilla prinssestårtan brevid har min mamma virkat. Gullig!


Vackert ordspråk! september 2011-09-14

I min hall har jag målat ett ordspråk på min vägg som lyder:
Vänliga ord kan vara små och enkla men de ekar i oöndlighet.
Under ordspråket står en fårskinnspall och en beige kudde.


Gammalt på hög! september 2011-09-12

På min byrå har jag nu inrett för hösten och tagit fram min gammelmormors böcker och min pappas gammla glasögon. Att låta böcker ligga så här tycker jag är fint istället för att stänga in dem i skåp och bokhyllor. Självklart kan man ta fram böcker där ryggen på boken matchar inredningen!


Gulligt i plåt! september 2011-09-10

Jag tycker små gammla plåtburkar är väldigt gulliga och dekorativa, speciellt de som är i zink. Men mina är nyinköpta för hösten. Man kan lägga kakor i dem, ge bortdem eller varför inte stapla dem på hyllan i köket.


Min dörr! september 2011-09-08

Jag har målat med griffelfärg på min dörr för att kunna rita och skriva på den. Nu står det:
 Make my bed, make my day.


Svarta detaljer! september 2011-09-06


RSS 2.0