Bricka med gammeldags stil! februari 2011-02-26

I helgen köpte jag en ny bricka som ser gammeldags ut. Den är vitmålad med svart text på sidan. I de två små flaskorna har jag satt murgröna och fyllt den andra med torkade rosor.


Lantlig kökssoffa! februari 2011-02-17

Här kommer en bild på vår gamla kökssoffa som har fått en lantlig stil. Färgerna går i grått, beigt och vitt. Som dyna har jag lagt ett vackert lapptäcke.  Kudden till höger har min mamma virkat, och kudden till vänster har jag gjort. Den har jag gjort genom att sy på virkade dukar och virkade blommor.


Våren & Wilma! februari 2011-02-11

Här är några underbart söta bilder på Wilma nu när våren sakta börjar blomma ut.


Rosa festdukning! februari 2011-02-06

I lördags hade vi gäster och dukade extra fint med vårens blommor och färger. En stor vas med blommor på mitten ger ett maffigt intryck. Många ljus ger alltid en mysig stämning. Själv är jag svag för rosa men det är även en vårig färg. På mitten av  bordet har jag hällt rosa glassten, och i servettringarna sitter en kvist ljung. Se själv hur det såg ut...


Vackert under glaskupa! februari 2011-02-04

Det är väldigt vackert att förgylla ett föremål så som en sten, en blomma, eller någon prydnadssak genom att lägga det under en glaskupa. Prova och se vad du  tycker är finast att ha under. Min glaskupa kommmer från en gammal klocka. Se här hur jag gjorde...




Vackert i badrummet! februari 2011-02-02

Ett badrum kan vara  svår att dekorera även om man vill ha det vårigt även där. Men jag har satt ett litet grått glasfat på fot i vårt badrum. I fatet lade jag tvål, torkade rosor, lite ljung och en liten ängel. Annars kan det vara svårt att lägga något ”finare” tvål på vasken för det löses lätt upp.

Se nedan hur jag gjorde…




Lyxigt lavendel och rosensocker! februari 2011-02-01

Lavendelns och rosornas säsongen kanske inte har börjat ännu, men lite sommar i förväg är väl aldrig fel. Jag har gjort mitt egna lavendel och rosensocker. Sockret ger en väldigt god smak i muffins, sockerkaka eller i småkakor. Prova du också det är väldigt lätta att göra se bara till att lavendeln eller rosorna har torkat.

 

1 dl torkad lavendel eller rosor

5 dl strösocker

Blanda och låt stå några dagar innan användning.






RSS 2.0