Midsommar blommor! juni 2011-06-21


Jordgubbstårta med choklad! juini 2011-06-18

Idag har jag bakat världens godaste jordgubbstårta för alla chokladälskare. Först gjorde jag marängbottnar, sedan en chokladkräm som jag bredde på understa marängen. Sedan lade jag en marrängbotten till som jag bredde mörk chokladmousse på. Sedan grädde och därefter skivade jordgubbar på toppen. Jag har dekorerat med rosa mandelmassa som jag har gjort rosor av och det vita är rosenblad som man penslar med äggvita och doppar dem sedan i strösocker. Kanderade rosenblad...
om du vill veta receptet mer exakt så mejla mig på [email protected] så lägger jag ut det här på Wilmas Hus. 




Sommarens svalkande drink! juni 2011-06-15

Idag bjöd jag på en somrig drink med lime i. Nedan här följer receptet:

1 lime per person
ca 3 msk rörsocker
1/2 dl mynta
sockerdricka

kolsyrat vatten
caprinja

Dela en lime i småbitar och lägg i en skål och häll rörsocker ovanpå. Mosa limen tills all saft har runnit ur och blandat sig med sockret. Häll i myntan och mosa lite till. Fyll nu ända upp till kanten med sockerdricka.
Om man vill ha mer vuxen smak så häll i 1/4 av spriten caprinja och resten kolsyrat vatten.

Njut!!!


Vackert på burk! juni 2011-06-07

När jag städade idag så hittade jag två gammla burkar i glas. Den stora burken fyllde jag med värmeljus och den lilla med torkade rosor. Som lock har jag använt mormors gammla spetsdukar och knutit om med ett snör. Jag tyckte det blev fint och gav en känsla av vintage och romantik.


Rosa på rummet! juni 2011-06-07

Nu har jag dekorerat om ett rum i mitt hus och självklart blev det rosa som är sommar-fint och vackert.

På ett ställe har jag lagt en glasskiva på bordet och satt ljus och enn bukettpå, samt har jag dekorerat med vitt spetsband och torkade rosor. Bakom står en tavla med rosa rosor som är nyinköpt.

På ett annat bord har jag ett litet silverfat från en loppis med samma dekoration som på förra fast med andra färger.


Ord innanför ramar! juni 2011-06-06

Som sagt så är tyg väldigt användbart, så nu har jag limmat fast tyg innanför mina små vita ramar och limmat små söta ord på tyget. Jag tycker att det ser fint ut med lite gammeldags stil och sommarblommigt.


Lappkudde tillhörande vimplarna! juni 2011-06-05

När jag ändå höll på att sy så gjorde jag två stycken lappkuddar som hör ihop med vimplarna. Kuddarna är gjorde av samma tyg som vimplarna. Det är inte så svårt att göra lappkuddar, mät bara noga så går det säkert enkelt.
Så här ser min kuddar ut på min rosa säng...


Projekt vimplar klart! juni 2011-06-04

Nu är äntligen mina vimplar klara och uppsatta i taket på mitt rum. Det blev väldigt fint och jag är mer än nöjd med resultatet, även om det tog lång tid och ibland var pilligt och mycket att klippa.
Så här fint blev det....


RSS 2.0