Ljuva lavendeldrömmar! januari 2011-01-31

Idag har jag bakat mina egna lavendeldrömmar. De är jättegoda i smaken absolut inte parfymaktiga. Här nedan följer receptet. Hoppas du provar...

ca 20 kakor

100g mjukt smör
1 dl lavendelsocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/4 tsk salt


1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa lanendelsocker och smör ljust och krämigt.

3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör sedan ihop med  smörkrämen så att du får en deg.

4. Rulla små bollar ca 2cm stora och lägg på en bakpappersklädd bakplåt.

5. Tryck lite försiktigt på bollarna med en gaffel för att få räfflat mönster.

6. Grädda i mitten av ugnen ca 17 minuter.

Lycka till...




Gillade du något recept? januari 2011-01-17

Om du tycker något eller några recept verkar intressanta eller goda så maila mig på [email protected]
så lägger jag ut receptet på min hemsida.
Kanske har du några frågor eller något du tycker ska finnas som inte finns  bloggen ännu så hör gärna av dig.

Kram Emilia & Wilma


Kladdig kladdkaka! januari 2011-01-16

Är choklad det bästa du vet? Då måste du bara göra detta fantastiskt goda receptet. Det är en riktigt kladdig kladdkaka, som kan göras fastare om man vill. Där är riktig choklad i den som ger en mycket godare och mäktigare smak. Jag har dekorerat kakan med små klickar av rosa grädde, små strösselhjärtan och en stor fin blomma. Kakan ska helst serveras ljummen med grädde eller glass till, men smakar utmärkt kall också. 

 



Citron och chokladpaj! januari 2011-01-13



Förra helgen gjorde jag ett hitte-på-recept. Det blev en mördegsbotten med kakao, lemoncurd i mitten och chokladmousse på topen. Pajen blev supergod men den är mäktig att äta. På pajen har jag dekorerat med hyvlad och riven vitchoklad. Till har jag grädde, där jag har tillsatt kakao i hälften av grädden. Mums...

 




 


Lyxiga cupcakes! januari 2011-01-12

Jag har gjort lyxiga choklad cupcakes på vanlig muffinssmet, och som topping har jag lime och vitchoklad kräm. De är så goda. Dekorationen är färgat strösocker.




Vår i varje vrå! januari 2011-01-12

 Jag tycker att denna tiden är väldigt fin. Varje vecka köper jag tulpaner i olika färger. Det är en fantastisk blomma! Väldigt vårig. Fin att arangera, att ha i låga vaser och i fina tulpanvaser.





Vackert vitt! januari 2011-01-07


 


Om oss... januari 2011-01-06

Om oss...

Jag heter Emilia och min hund heter Wilma. Det är vi som kommer att lägga ut bilder och tips om hur vi inreder och dekorerar. Här kommer läggas ut recept, dukningar, pyssel, bilder och mycket mera. Jag tycker det är väldigt roligt att inreda, fixa och dona. Mitt favoritgodis är choklad som även många av mina recept kommer att innehålla. Min fritid spenderar jag oftast med Wilma och familjen. Jag tycker mycket om djur, att baka och att vara utomhus. Min absoluta favorit färg är rosa. Min favorit årstid är vinter, vår och sommar. Varje årstid har sin charm, tycker jag. Jag är förtjust i blommor. Den finaste blomman tycker jag är ranunkel. Jag tycker det är kul att byta blommor efter säsong. Jag fotar gärna bilder i utomhusmiljöer med blommor, och oftast är Wilma också med på bilden. Om jag inte är utomhus, fixar och donar så kryper jag gärna ner i soffan och ser film. För övrigt är jag en tjej med mycket energi, som älskar sin familj och Wima allra mest, men som gillar när det är lungt och mysigt också.


Wilma är till att börja med världens bästa hund. Hon är en cavalier king charles spaniel med färgen blenheim. (Brun & vit) Wilmas passion är mat och att slappa. Hennes favorit årstid är vår och sommar. Bäst gillar hon att ligga i solen och njuta, helst på en filt. Dagens bästa mål är fika. Wilma vill helst vara med överallt, vilket hon oftast får. Så om det är ut i trädgården eller på lång semester. Så om hon får  sitter i en fikakorg eller i en cykelkorg. Bäst gillar hon när hela familjen är sammlad, så att hon kan hålla ihop "flocken". Wilma är en riktig livsnjutare som snart fyller 10 år. För övrigt är hon någon som alltid finns vid min sida, hon är världens sötaste, bästa och roligaste hund.







RSS 2.0